KILKA SŁÓW O NAS
Drukarnia „Jasło” działa na rynku nieprzerwanie od 1990 roku.
Jesteśmy polską firmą z krajowym kapitałem, długoletnią tradycją i doświadczeniem na rynku poligraficznym. Na krajowym rynku producentów opakowań giętkich z nadrukiem posiadamy mocną konkurencyjną pozycję – śmiało możemy siebie określić liderem w tej dziedzinie.
W procesie produkcji bazujemy na technologii druku fleksograficznego i offsetowego rolowego zmienno-formatowego, drukując opakowania giętkie, w dominującej części przeznaczone dla sektora spożywczego i chemicznego. Odbiorcami Drukarni „Jasło” są uznane krajowe i zagraniczne przedsiębiorstwa produkcyjne, jak również produkcyjne firmy regionalne.
Posiadamy nowoczesny park maszynowy, który jest bezustannie modernizowany i doposażany w nowe innowacyjne urządzenia. Wychodząc naprzeciw potrzebom rynkowym w 2008 roku uruchomiliśmy nowatorską maszynę do druku wysokojakościowych opakowań giętkich zarówno małych i dużych nakładów.
Drukarnia „Jasło” opracowała także innowacyjną technologię wytwarzania opakowań antymikrobiologicznych do pakowania produktów spożywczych. Produkty powstałe w wyniku realizacji tego projektu stanowią zupełną nowość nie tylko w kraju, lecz również w Europie.

„Lata doświadczenia połączone z nowoczesnymi technologiami pozwalają nam sprostać najtrudniejszym wymaganiom. Naszym celem jest dostarczenie produktów najwyższej jakości, dbając jednocześnie o zapewnienie naszym klientom najkorzystniejszych cen”.
Wiceprezes Zarządu Drukarni „Jasło”
Marek Kosiba

Nasza firma jest wyspecjalizowana w produkcji wraz z projektowaniem opakowań i etykiet w technologii fleksograficznej i offsetowej rolowej. Naszym nadrzędnym celem jest ukierunkowanie wszystkich działań firmy na spełnienie potrzeb i oczekiwań Klientów.
Dbając o ciągłą poprawę jakości świadczonych usług w spółce opracowano i wdrożono system zarządzania jakością zgodny z normą ISO 9001:2015.
POLITYKA JAKOŚCI
Polityka jakości realizowana jest przez:
– kompleksowe oferowanie produktu od projektu poprzez realizację po transport,
– oferowanie nowych rozwiązań w zakresie projektowania, sprawdzonych w praktyce, opartych na własnych doświadczeniach,
– fachowe doradztwo i konsultacje w zakresie oferowanych produktów,
– ciągłe monitorowanie wykonywanych produktów,
– rzetelność i poczucie odpowiedzialności we współpracy z Klientem,
– szybkie reagowanie na potrzeby Klienta,
– umocnienie pozycji Firmy na rynku i rozszerzenie obszaru działalności,
– ciągłą obserwacje rynku i dostarczenie naszym Klientom nowoczesnych produktów,
– angażowanie doświadczonego i kreatywnego personelu i ciągłe doskonalenie kwalifikacji zawodowych pracowników,
– wdrażanie, stosowanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością zgodnego z wymaganiami normy ISO 9001.
KONTROLA PRODUKCJI
Jakość naszych produktów jest kontrolowana na każdym etapie.
W tym celu jesteśmy doskonale wyposażeni w instrumenty badawcze:
– spektrofotometry
– kabiny oświetleniowe
– certyfikowane wagi
– densytometry
– termohigrometry
– weryfikatory kodów kreskowych.


Nowa linia opakowań z aktywną powłoką antymikrobiologiczną to odpowiedź na ogólnoświatowe zmiany w stylu życia konsumentów, szczególnie w zakresie stale rosnącego zainteresowania żywnością ekologiczną oraz dedykowanymi dla niej opakowaniami. Jest to również reakcja spółki na trend społeczno-konsumpcyjny walki z marnotrawieniem żywności, wydłużaniem trwałości i świeżości produktów żywnościowych pakowanych w sposób bezpieczny. Są to jedne z kluczowych trendów określających kierunek rozwoju branży spożywczej.

EKOLOGIA
W związku z bardzo dynamicznie rozwijającym się prozdrowotnym stylem życia stale rośnie zapotrzebowanie na produkty naturalne i żywność ekologiczną. Kluczowym problemem związanym z tego rodzaju pożywieniem jest krótki okres jego przydatności. Stąd bardzo duży odsetek świeżych produktów spożywczych jest wyrzucany ze względu na przeterminowanie lub przedwczesne psucie się. Z drugiej strony dostępne na rynku środki wydłużające termin przydatności pokarmów (konserwanty w produkcie, potocznie zwane „chemią”) powodują, iż zaaplikowanie ich do produktu wpływa na utratę postrzegania go jako produkt ekologiczny czy zdrowy. Panujące także trendy konsumpcyjne i ustawodawcze wskazują na ograniczanie ilości stosowanych w produkcji żywności konserwantów.
Drukarnia „Jasło” w odpowiedzi na tę realną potrzebę rynku wdrożyła innowacyjne opakowanie antymikrobiologiczne do pakowania żywności.
Produkty powstałe w wyniku realizacji projektu stanowią zupełną nowość nie tylko w kraju, lecz również w Europie.
Korzyści wynikające z wdrożenia projektu:
- bardzo wysoka redukcja mikroorganizmów – ilość bakterii zmniejsza się o 100 razy (około 99,9%);
- nowe opakowania są skuteczne i bezpieczne dla szerokiego spektrum pakowanych produktów żywnościowych, są aktywne w zakresie bakterii, wirusów i grzybów;
- najwyższy dostępny na rynku poziom blokowania szkodliwych procesów biochemicznych w opakowaniach aktywnych;
- zastosowane innowacyjne procesy i rozwiązania produkcji opakowań aktywnych z powłoką antymikrobiologiczną należą do najbardziej elastycznych, uniwersalnych i nowatorskich;
- możliwość produkcji małych i dużych serii opakowań aktywnych;
- umożliwienie braku konieczności magazynowania różnych rodzajów folii w przypadku produkowania takich samych opakowań z powłoką i bez powłoki;
- możliwość szybkiej realizacji wykonywanych zleceń;
- wysoka szczelność opakowań – powłoka jest nakładana wybiórczo z pominięciem miejsc zgrzewu (zgrzew jest mocny, a opakowania szczelne